Historia i dzień obecny Festiwali rockowych w Jarocinie
Gość
Lost Dogs, kapela z Trojmiasta!!!
mega energia!! takich kapel nam potrzeba na Jarocinie!!!
Gość
Jeśli chcecie żeby był hey, farben lehre, white stripes etc to jedźcie na opener!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jarocin dla wielu jeszcze pamiętających to kultura niezależna, krzycząca o tym co złe, o tym co wkurza, o tym czego chcemy!!! to nie jest poezja śpiewana nosowskiej, pląsy tipsiar na parkiecie, lans buraków w pudełkach z napisem bmw. to miłość, muzyka i bunt przeciw światu. bunt młodych i dla młodych. Ja polecam Zakażenie! www.myspace.com/zakazenie - w 1990 roku próbowali dostać się do Jarocina lecz polegli z przyczyn technicznych w JOK-u. Kto był ten wie.
Nie róbcie eremefu z Jarocina! To nie są Odjazdy! To nie jest Rawa Blues! To nie jest Metalmania! To jest muzyka Punk! H-C! Z przesłaniem na cały rok, do następnego festiwalu. Tam mają być młode kapele! Nieznane! To jest festiwal dla nich! I dla Was! Medialnych gniotów posłuchacie sobie w radio. Tam na żywo jest szansa zrobić WIELKI I SPEKTAKULARNY koncert MUZYKI NIEMEDIALNEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAM LUDZIE MAJĄ USŁYSZEĆ COŚ POZA POP MUZĄ. OBUDZIĆ SIĘ I NIE DAĆ STŁAMSIĆ SYSTEMOWI. SYSTEMOWI KTÓRY BARDZO POWOLI ROBI Z LUDZI FEUDAŁÓW I BEZWOLNYCH KOPIOWACZY. LUDZIE MYŚLCIE! POZDRAWIAM STARĄ WIARĘ, OD MŁODEGO AZJI Z KRAKOWA PO KAŻDEGO MŁODEGO ZBUNTOWANEGO!
Gość
chcielibyśmy aby zagrali analogsi, skampararas, zabili mi żółwia, twinke brothers, blade loki, więcej punk rocka..jak kiedyś!!!! Te bill, defekt muzgu,leniwiec, ksu, cela nr 3, złodzieje rowerów, sex pistols...no przydało by się!! na jarocin więcej punkaaaa..jak to jarocin bez przewagi punka..
Gość
weźcie tam dajcie mettalica lub slayera
Gość
PUNK'S NOT DEAD!!!!!!!!
moja lista -
Dezerter
Analogs
Akurat
Farben Lehre
KSU
BAD BRAINS (jeszcze raz)
Gość
Akurat
a jednak
Ciemna Strona Pomidora
Defekt Muzgó
Dezerter
Dżem
Farben Lehre
Fort BS
Habakuk
Indios Bravos
Izrael
Koniec Świata
Kryzys
KSU
Leniwiec
Budzyński
Sztywny Pal Azji
The Bill
TSA
Włochaty
Zabili Mi Żółwia
Zdrowa Woda
Gość
SEX PISTOLS ;P już raz w Polsce byli czas na powtórkę
SUM 21
KULT(ew KNŻ)
Myslovizt
T.LOVE
KSU
THE BILL
ZABILI MI ŻÓŁWIA
Grabaż ze strachami a najlepiej z pidżamą
Farben lehre
COMA
i BŁAGAM bez Happy sad że takie coś zagrało rok temu to była porażka ...
Gość
Wypisywanie listy życzeń mija się z celem, od paru lat sugestie tu zmieszczane nie są brane pod uwagę. Kierunek Jarocina został obrany, ale może teraz przy okaji XXX-lecia pojawia sie fajne kapelki a i publicznosc nie zawiedzie. Jedno jest pewne że to nie ten sam Jarocin co kiedyś i już nigdy nie będzie.
Gość
w pobliskim pleszewie (20 km od jarocina) sa ciekawe kapele jak np snatch (punk w starym dobrym stylu) http://www.myspace.com/snatchbrigade albo pasożyt (mieszanka punka/metalu/hc/z grinem) http://www.myspace.com/pasozytpleszew
Gość
Ja bym chciał:
Hey
Turbo
i moją kapelę (Danse Macabre):P
www.myspace.com/dansemacabrepl
Gość
Ja poproszę o Dezertera, TSA, Zielone Żabki i Bad Brains. Miło by było też usłyszeć Renię Przemyk :)